Το φάσμα της αποκατάστασης ενός ασθενούς μετά από κάποιον τραυματισμό είναι ιδιαιτέρως ευρύ και πολυδιάστατο. Άσχετα από το ποια δομή του σώματος χρήζει αποκατάστασης, ένας επαγγελματίας υγείας είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει τον ασθενή σαν ολότητα και όχι μόνο στοχευμένα στην πληγείσα δομή.

Γενικά, μία ολοκληρωμένη αποκατάσταση ενός ασθενούς περιλαμβάνει τη φυσικοθεραπεία με την οποία θα αντιμετωπιστούν τα στοιχεία της φλεγμονής της πάσχουσας περιοχής. Το άλλο σκέλος που παίζει ιδιαιτέρως σημαντικό ρόλο είναι το πρόγραμμα ασκήσεων που στόχο έχει την ενδυνάμωση, την ισορροπία και την εξομάλυνση λανθασμένων κινητικών προτύπων που υϊοθέτησε ο ασθενής λόγω πόνου ή λόγω της χρήσης κάποιου βοηθήματος (π.χ. πατερίτσες).

Το μηχάνημα Miha Bodytec θα μπορούσε να κατέχει κύριο ρόλο στην αποκατάσταση, καθώς η μορφή του ρεύματος που χρησιμοποιεί είναι το EMS (Electrical Muscle Stimulation, Ηλεκτρικός Μυϊκός Ερεθισμός). Η συγκεκριμένη μορφή ρεύματος είναι χαμηλής συχνότητας, άκρως φιλική στον ανθρώπινο οργανισμό. Ουσιαστικά, η άσκηση με το Miha Bodytec είναι κατά κάποιον τρόπο ένας συνδυασμός παθητικής γυμναστικής και δυναμικής άσκησης (π.χ. εκτελώ άσκηση γόνατος για ενδυνάμωση τετρακεφάλου μυός και ταυτόχρονα το μηχάνημα μου δίνει το κατάλληλο ερέθισμα ώστε να ενεργοποιηθούν όλες οι μυϊκές ίνες του μυός). Κατά αυτόν τον τρόπο, έχω το μέγιστο όφελος μίας πλήρους εκγύμνασης του μυός στην ολότητά του με το μεγάλο πλεονέκτημα αποφυγής κάποιου τραυματισμού.

Επίσης, ένα άλλο μεγάλο όφελος της εκγύμνασης με Miha Bodytec είναι η αποκατάσταση των μυϊκών ανισορροπιών που έχουν δημιουργηθεί στο υπόλοιπο σώμα του ασθενούς λόγω του τραυματισμού. Καθώς και η αποκατάσταση της ισορροπίας, μιας που το Miha Bodytec ενεργεί και στα συνδεσμικά στοιχεία των αρθρώσεων.

Η αποκατάσταση με το Miha Bodytec περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα τραυματισμών. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις τραυματισμών της άρθρωσης του γόνατος (π.χ. χιαστός), σε περιπτώσεις οσφυαλγίας και σε άλλες πολλές. Επίσης, το Miha Bodytec είναι ένα μέσο αποκατάστασης και βελτίωσης νευρολογικών παθήσεων (π.χ. μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο).

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να τονιστεί η σωστή επιλογή του χρήστη του Miha Bodytec. Είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο η αποκατάσταση να γίνεται από επαγγελματίες υγείας (φυσικοθεραπευτής), καθώς το ασκησιολόγιο και η προοδευτικότητα κάθε προγράμματος παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή έκβαση αποθεραπείας του ασθενούς.

Στο χώρο μας έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μία ολοκληρωμένη, γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάσταση μέσω του Miha Bodytec και την επιλογή κατάλληλου προγράμματος ασκήσεων από επαγγελματίες υγείας.